Städa med oss
Vacker grönska i en vik som döljs av massor av ilandflutet skräp.

VAR MED OCH SKAPA EN REN KUSTREMSA 2022!

Alla är välkomna att städa våra stränder – privatpersoner,  företag, idrottsföreningar och skolklasser. Vi kan dessutom ordna skräddarsydda företagsevent.

 

Vi har kul tillsammans när vi  hjälps åt att städa vår fina kust! Visst, det är både  smutsigt och ibland tungt. Men om du vill  lära känna nya, trevliga människor  och umgås på ett lite annorlunda sätt,  samtidigt som vi gör nytta tillsammans – då ska du också städa med oss i Strandstädarna!


Det kostar självklart inget att vara med och städa. Olycksfallsförsäkring för deltagare på städbåten finns också hos Länsförsäkringar.


Skicka in din anmälan enligt nedan till oss så samordnar vi på bästa sätt. Och om ditt företag har någon specifik önskan om datum för att genomföra ett städevent, tveka inte att höra av dig till oss.


Välkommen med oss ut på en annorlunda upplevelse i vår fina skärgård!


Anmälan

Skicka ett mail med namn, mobilnummer, e-postadress samt vilket / vilka datum du vill vara medoch städa till info@strandstadarna.se alternativt med ett meddelande på vår facebooksida så samordnar vi så att det blir så bra som möjligt. Barn från 7 år är välkomna under målsmans ansvar.


Ta sig till båten

Vi hämtar upp dig och de andra strandstädarna vid sjöräddningen i södra Hamnen i Skärhamn. Vår båt är en drygt 12 m lång ribbåt, smyckad med en brandgul vimpel bak i båten där det står ”För en renare kust”.


Åker du buss till Skärhamn är närmaste hållplats Kommunhuset. Därifrån är det knappa kilometern att promenera utmed södra sidan av hamnen. Kör du bil finns det oftast parkeringsplatser nära båten. Kom ihåg att betala för din P-plats för att inte drabbas av böter.


Städar vi på norra Orust eller utanför Lysekil utgår vi ofta från Ellös eller Grundsund.


Se Strandstadarna på Facebook för detaljerad information om varifrån båten utgår eller fråga på info@strandstadarna.se.


Ta med dig detta till städningen:

  • Matsäck och rikligt med dryck. Gärna varm dryck också (kaffe, the, saft).
  • Arbetshandskar och oömma kläder efter väder. Det är ett ganska tungt och ”skitigt” jobb.
  • Stövlar är bra att ha även vid vackert väder.
  • Tag med egen flytväst till barn. För vuxna finns det flytvästar på båten.

 

Allt övrigt städmaterial ordnar vi.


Städdagar

Följ oss på FaceBook, där vi ständigt uppdaterar aktuella städdagar, tider samt platser som båten utgår från.


Corona-information

lj vår aktuella information och städplanering på vår Facebook-sida. Ändringar kan även förkomma med kort varsel beroende på bl a väder.